Nem biztos, hogy neked való a polinéz masszázs (3.rész)

2019.11.16

Tanulni és fejlődni akkor lehet igazán, ha biztonságban érzed magad. 

És ez érvényes arra is, hogy milyen lesz számodra egy masszázsélmény.

De, nézzük akkor meg, hogy:

Mi oka lehet annak, hogy egy masszőr azt mondja: Nem biztos, hogy neked való a polinéz masszázs?

Mondjuk az eddigi tapasztalataim? 😉

Masszőrként és vendégként is. Mármint masszőrként és vendégként is felmerül ez a kérdés. 

Vagyis, ha megtanulni szeretnéd ezt a technikát, vagy éppen megtapasztalni milyen élmény számodra a polinéz masszázs, mindkét esetben előfordulhat, hogy mégsem neked való.

Mint ahogyan oka van annak is, hogy amikor azt mondod, szeretnéd, ha az apukád, az anyukád, a lányod, a fiad is megtapasztalná milyen a "Varázsérintés", akkor azt szoktam javasolni, hogy az első alkalomra 60 percnél hosszabb masszázst ne válassz neki.

Hát, na. Van, akivel nem vagyok kompatibilis. 😊

És ez így van a tanulással is. Nem tudok bárkitől tanulni. Nem feltétlenül elvárásaim vannak, sokkal inkább elképzeléseim, megtapasztalásaim arról, hogy mi a jó nekem, és mi nem az.

Tudod, erről már írtam (ITT OLVASHATOD), hogy szerintem nagyon fontos a masszőr személye, személyisége, kisugárzása, és bizony a tanáré is. Sőt, a tanár mellett lévő segítőé is.

Most nézzük meg a tanárét. 😊

Fontos, hogy nem kell tökéletesnek lennie, nem erről beszélek. Ami nekem számít az az, hogy:

Legyen ember, a szó azon értelmében, hogy legyen mersze kimondani, amit gondol, amit érez, ne akarjon tévedhetetlen lenni. Képes legyen átadni úgy a tudását, hogy az is fontos legyen a számára, hogy beérkezzenek hozzám az információk.

Igen, nem kell, hogy tökéletes legyen. Mert nem hiszek abban, hogy bárki tévedhetetlen lenne, de keveset ismerek olyat, aki képes ezt felvállalni, és/vagy akár kimondani is.

Amikor jelentkeztem a polinéz masszázstanfolyamra engem megnyugtatott az a tudat, hogy a tanfolyam előtt egy interjún fogok résztvenni. Örültem, hogy van egy szűrő, hogy nem jöhet ide akárki vagy bárki.

Ez volt az első ilyen találkozásom így face to face Baksa Annával. Fontos volt nekem is, hogy el tudjam dönteni tudok-, és akarok-e tőle tanulni. És szerintem neki is fontos volt, hogy tud-e velem dolgozni. 

Tudod, nem mindenki kompatibilis egymással. 😉

Igazából nem tudtam mire számítsak, mire számíthatok, a különböző szintek végén azonban újra azt tudtam mondani: TÖBBET KAPTAM, MINT AMENNYIT VÁRTAM. 

Kb tudtam, hogy 5 napra elvonulunk, számomra tök idegen emberekkel leszek együtt. Bíztam magamban annyira, hogy majd valahogy feldolgozom ezt. 😊

Egyébiránt arról már volt tapasztalatom, hogy megvannak a technikák, eszközök, feladatok, amelyek elősegítik, hogy egy biztonságos közegben megismerjük egymást. Hogy képes legyek együtt tanulni, dolgozni korábban számomra ismeretlen emberekkel.

Akikkel én az 1. szinten voltam, azok közül senki nem tartott velem a 2-3-4. szintre. Így miután elköteleztem magam, hogy folytatom a tanulást, újra vadidegen emberekkel kerültem össze.

Az járt a fejemben, hogy: Jaj, te jószagú málnásbokor! Kezdhetem elölről. És, ha mégis lesz ott valaki, aki baromira nem lesz szimpatikus? Jaj, sok-sok masszázs is lesz, és hát nem annyira egyszerű ám, még nekem sem egy masszázshoz csak úgy levetkőzni újra, meg újra...

Ugye, te is ismered az érzést?

Ha nem is szégyelled a tested minden porcikáját, de azért vannak olyan részek, amelyeket nem szívesen mutatsz meg magadból.

És, hát egy masszázstanfolyamon ugyebár valószínűsíthető, hogy lesz egy-két olyan helyzet, amikor látni fognak. Hiszen nem csak én tanulok, hanem a többiek is, és ilyenkor mindig egymáson gyakorolunk.

Így indultam hát neki a következő körnek az 1. szint után. 😊

Szerencsére 2 embert már tutira ismertem. A tanárt és a segítőjét, Kozma Dettit (ITT találod az ő oldalát). Az 5-5-5-5 napokat, amelyek baromi intenzívek. Én úgy éltem meg ezeket a napokat, hogy Anna részéről megvan a figyelem, a törődés, az odafordulás a résztvevők felé. Detti pedig segít az Annának, jelen van, támogatást nyújt, vagy éppen részévé válik a csoportnak.

Na, és hát ez az, ami tulajdonképpen lehetővé teszi azt a megtapasztalást, hogy milyen is biztonságos közegben tanulni és fejlődni. Ez az, amit együtt és külön is tanítanak nekünk az együttműködésük által esendő emberként.

Ezzel a plusz tapasztattal teszik lehetővé azt, hogy a jövő polinéz masszőrei képesek legyenek egy olyan masszázsélményt adni a hozzájuk betérő vendégeknek, ahol és amelynek során maximális figyelmet fordítanak arra, hogy a masszázságyon fekvő mezítelen ember is biztonságban érezhesse magát. 

Tehát véleményem szerint nem való mindenkinek, bárkinek és akárkinek a polinéz masszázs. Sem masszőrként, sem vendégként. 

A jó hír azonban az, hogy rendkívül kevés egészségügyi oka lehet annak, hogy valaki ne kérhesse ezt.

Azt pl. már bizton állíthatom, mert megtapasztaltam, hogy a visszeres problémával küzdők számára is ajánlható a polinéz masszázs.

Biztosan tudod te is, lehet úgy is masszírozni, mintha futószalagra feküdnél fel, és lehet úgy is, mintha a víz tetején ringatóznál. 

Teljesen más minőség, más megtapasztalás mindkettő. Ez azonban már a masszőrön múlik. Vagyis inkább szerintem javarészt rajta. 

Azonban, ha Te úgy érzed nem bírnád ezt az energiát, vagy ha úgy tetszik nem viseled jól a varázslatot, akkor is minden rendben van. 

Ettől még nem vagy rosszabb, bénább, kevesebb más embernél. Lehet, hogy neked csak több idő szükséges ahhoz, hogy bele tudd engedni magad egy ilyen élménybe. 

Ez is teljesen oké.

Szerencsére különbözőek vagyunk, különben baromi unalmas lenne az élet. 😉

És persze van még más is, ami miatt úgy vélem nem biztos, hogy neked való a polinéz masszázs.

A következő, egyben befejező részben megtudhatod miért, és hogyan jutottam erre a megállapításra.

Tarts velem!

Köszönöm a figyelmed. 

A polinéz masszázsról ITT tudsz még olvasni.

A 2020-as képzési naptárat pedig ITT találod.