Mennyit számít?

2020.02.23

Nem csak a hangulatodra lehet hatással... és akár még szivárnyszínű is lehetsz.

Emlékszel még?

Emlékszel még arra, mi volt a kedvenc ruhadarabod kislánykorodban?

Én még igen. 

Kicsit már haloványan él a kép a pörgös szoknyámról. Imádtam. Színes volt, talán még kockás is. 

Aztán a tinikorom sztreccsfarmerben és hosszú pulcsikban telt. 

Totál bizonytalan voltam abban, hogy mi is állna jól nekem. Találomra válogattam, amikor éppen muszáj volt már valamilyen ruhadarabot vásárolnom, mert éppen kinőttem, kihíztam, kifogytam.

Úgy alakult, hogy nem igazán volt olyan nő a környezetemben, aki jó tanácsokkal, ötletekkel, javaslatokkal látott volna el. Sőt, igazán olyan sem, akit megkérdeztem volna, ha merek, mert tetszett a stílusa.

A lényeg, a lényeg, hogy azért így is felnőttem, azonban sok idő volt, amíg rájöttem, felismertem miben is érzem jól magam éppen, adott korszakomtól függően. 

Néhány hónapja kezdett el komolyabban foglalkoztatni az a kérdés, hogy vajon, amikor éppen nem dolgozom (mert a munkaruhám nem kíván éppen bonyolult megoldást), mégis milyen ruhadarabokat vegyek fel.

A fazon nagyjából megvan, kb tudom, hogy az alkatomhoz mi illik vagy mi sem, na de milyen színek, milyen színárnyalatok lennének számomra a legideálisabbak.

Mivel mindenhez nem érthetek, és a facebook volt olyan jó, hogy elém tett egy hirdetést a Kisszínes oldaláról, elkezdtem figyelni. 

Tetszett a stílus, tetszettek a képek, és még a szöveg is elég jó volt ahhoz, hogy felkeltse a kíváncsiságomat

Végre valaki, aki nem csak egy ruhaüzletet nyitott, hanem hajlandó arra is, hogy szakértő tanácsokat adjon az olyan bizonytalan csajoknak, mint én magam is vagyok. 

Így hát egy életem egy halálom, írtam egy üzenetet és bejelentkeztem színtanácsadásra. Úgy voltam vele, hogy sosem késő, és hát na. Szeretnék én is csinos lenni a hétköznapokban. 

Az már persze csak utólag tudatosult bennem, hogy nem éppen a szomszéd kerületbe kell csak úgy átruccanom, de egye penész. Biatorbágy ugyan nincs közel, azonban a tömegközlekedés elég jó ahhoz, hogy gond nélkül megjelenhessek a megbeszélt időpontban.

10 perc híján ugyan, de sikerült. :-)

Mielőtt beléptem volna az üzletbe, azért belestem. Egy mosolygós, nagyon dekoratív hölgy várt rám türelmesen. 

A környezet, ami fogadott nem a szokásos butikstílus. 

Rengeteg szín, mindkét oldalon mások, 4 különböző stílusjegyet is meg tudtam különböztetni, pedig aztán számomra a lila, az lila, és nem fukszia. :-)

Jordán Zsuzsa, a Kisszínes megálmodója rövid áttekintést adott számomra a tél, tavasz, nyár, ősz jellemzőiről, és megtippelhettem, hogy én vaj'h melyikhez tartozhatom. 

Bevallom, ezek az évszakok kicsit megkavartak. Annyit ugyan tudtam, hogy vannak hideg, és meleg színek, de ennyi új információval hirtelen nem is tudtam mit kezdeni. :-)

Ezek után leültetett egy székre, és újabbnál újabb színekkel, nevekkel, árnyalatokkal ismerkedhettem meg. 

Valami végtelen türelemmel pakolgatta rám a különböző színkendőket. 

Mutatta és magyarázta is, hogy mire figyeljek, mit nézzek a tükörben, hogyan változik az arcom színe, a szemem színe, a bőröm, a szemem alatti karikák erőssége. 

Kellett némi idő, amíg ráállt a szemem. Olykor csak pislogtam, és azt gondoltam, na neeeeee, ezt azért inkább ne. Aztán kendő le, kendő fel, nézd csak!

És én néztem, hogy egy-egy színtől hogyan alakul át a tükörképem. 

Érdekes volt. 

Na jó. 

Több mint érdekes. Megdöbbentő. 

Természetesen a kedvencem, a narancssárga még az elején kiesett a rostán, tehát elmorzsoltam titokban egy icipici könnycseppet, aztán figyeltem tovább.

Igazság szerint én kb. 3 színcsokor után elfáradtam, Zsuzsa lelkesedése azonban nem csökkent. 

Egy-egy szín hűdesokféle árnyalata közül volt, amitől sápadt lettem, és volt, amitől élettel teli. Volt, amire ránéztem, és azt gondoltam, ilyet tutttti, hogy én föl nem veszek, aztán csak ültem, és tetszett, amit láttam. Fogalmam sincs, hogy az ott töltött közel 2.5 óra alatt hány kendő landolt a nyakamban, azonban a végeredmény izgalmas lett.

A tippem a sötét tél volt, azonban a kendők alapján ÉLÉNK TÉL típus vagyok. Tulajdonképpen szivárványos. :-)

Le is fotóztam milyen sok szín lett az, ami illik hozzám. Sőt, megkértem, hogy írja le nekem, mert ennyit képtelen voltam megjegyezni.

Látod?

Fekete, fehér, tűzpiros, kékes piros, magenta, fukszia, királykék, sötétkék, citromsárga, smaragdzöld, sötétszürke, sötétlila, matrózkék (navy blue), égkék, liláskék, középkék, klasszikus kék, orchidea, szilva, málna, középzöld (angolul true green), fenyőzöld, ibolya, aranysárga.

Hű!

Bevallom, tényleg nagyon elfáradtam, mire a végére értünk. Zsuzsa ugyanis nem csak türelmes, hanem alapos is. Tehát átbeszéltük még azokat a színeket is, amelyek a típusomhoz illenek a sminkelés területén. 

Nem hiszed el!!!

Én sem hittem.

Piros rúzs került a számra.

Hallod!

Tényleg jól állt!

Na, ezt például sosem hittem volna. 

Aztán a nyakamba is került egyszerre több színkendő. Zsuzsa színcsokornak nevezte, ha jól emlékszem, és jól lefotózott. 

Miután feldolgoztam azt, hogy a színcsokromban néhány olyan szín is belekerült, amit ezidáig messzire elkerültem, és amiről kiderült, hogy nagyon is passzol hozzám, alig vártam, hogy a TÉL szekcióban körülnézhessek. 

Csinos, nőies, ízléses darabok várakoztak arra, hogy felfedezzem őket. 

Elárulom, hogy végül a nyakamban lógó, 2 számomra igencsak élénk szín közül egyetlen ruhadarabot sem vásároltam meg, azonban találtam olyat, ami első látásra szerelem lett.

Sőt.

A színtanácsadáson kívül sok hasznos, és még számomra is újdonságként ható javaslattal is gazdagabb lettem.

Abszolút úgy éreztem magam, mint egy "királylány". :-) Igazán jó kis csajos "buli" volt.

Persze, az is megfordult a fejemben, mennyire klassz lett volna Zsuzsával, a Kisszínessel mondjuk 20 évvel ezelőtt találkozni, de sebaj. Sosem késő.

Egy anya-lánya, egy barátnős program is simán kivitelezhető itt, hiszen kiderült, a Kisszínesbe mindenféle korosztály 9-79-ig megfordult már, és én voltam a 100. :-)

Amennyiben Te is szeretnél egy ilyen csajos programot, akkor ITT olvashatsz róla részletesebben, és jelentkezhetsz is.